Pok petarde lahko povzroči trajno naglušnost

Dec 16, 2019
< 1 min branje

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

naglušnost
pok petarde

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

»Visokoimpulzni hrup, kamor sodi tudi pok petarde, je dokazano škodljiv za zdravje. Da je takšen pok res močan, pove že podatek, da je enakovreden poku pištole ali celo glasnejši. Na razdalji metra ali dveh povzroči raven hrupa, ki daleč presega še dovoljene mejne vrednosti. Lahko pride do poškodb sluha, z drugo besedo, do nastanka trajne naglušnosti in tinitusa, to pa pogosto vodi tudi do razvoja čustvenih in socialnih težav,« je povedal Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM, kjer omogočajo brezplačno informativno testiranje sluha. Po pomoč se moramo obrniti, če opazimo, da z našim sluhom nekaj ni v redu.

»Pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo, da so tihi zvoki slišni, vendar obenem tudi skrbijo, da zvoki niso preglasni in neudobni,« je strnil direktor podjetja s 13-imi slušnimi centri po vsej Sloveniji.

Franci Urankar
»Pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo, da so tihi zvoki slišni, vendar obenem tudi skrbijo, da zvoki niso preglasni in neudobni,« je povedal Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM.

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto