Slovenskim podjetjem ni mar za zamude plačil

Dec 17, 2019
< 1 min branje

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Zamude plačil
Plačilne zamude

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Slovenska podjetja na plačilo računa s strani poslovnih kupcev čakajo v povprečju 81 dni. Gre za seštevek povprečne zamude in povprečnega roka plačil, ki ga uživajo poslovni kupci pri nas.

»Ti rezultati so za Slovenijo presenetljivi, prav tako tudi zaskrbljujoči, saj smo, kar se tiče plačilnih navad pravnih oseb med najslabšimi v Evropi. Med 17-imi državami, ki so bile zajete v raziskavi EOS Evropske plačilne navade 2019, smo namreč na dnu lestvice,« je izpostavila Natalija Zupan, direktorica podjetja EOS KSI.

V raziskavi je med drugim le 8 odstotkov slovenskih podjetij ocenilo, da zamude in neplačila ogrožajo obstoj podjetja. »Slovenski podjetniki zaradi plačilnih navad svojih kupcev ne prepoznajo nevarnosti za podjetje v obsegu, kot jih prepoznajo podjetniki v državah z bolj ugodnim okoljem,« je dodala direktorica podjetja EOS KSI.

Natalija Zupan
»Slovenski podjetniki zaradi plačilnih navad svojih kupcev ne prepoznajo nevarnosti za podjetje v obsegu, kot jih prepoznajo podjetniki v državah z bolj ugodnim okoljem,« je povedala direktorica podjetja EOS KSI, Natalija Zupan.

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto