V RAVNOVESJU z Ireno Potočar Papež

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Irena Potočar Papež, predavateljica in pisateljica

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

V seriji kratkih intervjujev V RAVNOVESJU nas zanima, kako se uspešni podjetniki, managerji in direktorji soočajo z iskanjem ravnovesja med poslovnim in družinskim svetom ter seveda, kako jim to uspeva v trenutni situaciji epidemije v letu 2020. 
Kako ji uspe loviti ravnovesje med zasebnim in poslovnim smo Ireno Potočar Papež, predavateljico, motivacijsko govornico in avtorico knjig povprašali po izdaji njene pete zapisane knjige Ujemi ritem življenja.

Kaj zate pomeni ravnovesje med zasebnim in poslovnim življenjem?  

“Med »stvarmi«, na katere sem ponosna, je RAVNOVESJE, ki ga ustvarjam med svojim zasebnim in poslovnim življenjem. Že od nekdaj. A za to nimam urnika. Ko delam, delam. »Petek in svetek«, če se tako odločim. Ko ne delam, pa se popolnoma sprostim: plešem skozi dan, sem navihana, razigrana, sproščena … Pa naj bodo to meni tako zelo ljuba potovanja, branje knjige kot vsakodnevni ritual, klepet s prijateljicami, izlet z domačimi ali tek s sestro … Vse to se steka v moj napajalnik energije za odriv v naslednje delovne in zasebne izzive.

Irena Potočar Papež
Irena Potočar Papež (zasebni arhiv)

Kaj pa v današnjih »koronovirusnih« razmerah?

Svoj um sem natrenirala tako, da znam odmisliti kolektivno programiranje omejitev in živim skladno z ZKP-jem (zdravo kmečko pametjo). To pomeni, da delam in se obnašam tako, da nikogar ne oviram, in se zavedam, da se moja pravica konča tam, kjer bi z njo že ogrožala koga drugega. A ŽIVIM, ne životarim. Sledim svoji življenjski viziji, vendar znam posamezne korake prilagajati razmeram. Res pa pazim, da na tej poti ne (po)teptam svojih vrednot. Zavestno se trudim biti v stanju, ki se imenuje čuječnost.”

Irena Potočar Papež na morju
Irena Potočar Papež (zasebni arhiv)

Z Ireno Potočar Papež se je pogovarjala Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica revije Direktor.

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto