Kažipot za osebni razvoj in razvoj organizacij

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

1. Kratka predstavitev knjige AEIOU VODITELJSTVA

Knjiga AEIOU VODITELJSTVA predstavlja pet modelov in orodij za razumevanje nove kode voditeljstva ter 55 idej, zgodb in navdihov za rast posameznikov in organizacij.

Prvi del knjige predstavlja pet pristopov k vodenju za prihodnost –kolo evolucije DUMO, krog sodelovanja, centron, most do ozaveščenega voditeljstva in voditeljstva AEIOU. AEIOU je akronim, ki pet dimenzij ozaveščenega voditeljstva predstavlja z brezčasnimi modrostmi avtohtonih prebivalcev petih celin. Aroha – eb – ikigaj – oikos – ubuntu, povezani v voditeljstva AEIOU, osvetljujejo razvojno pot voditeljev za prihodnost.

Drugi del knjige prinaša 55 idej, navdihov in zgodb za osvajanje voditeljstva AEIOU. V tem delu predstavljam tudi 11 zgodb izjemnih slovenskih voditeljic in voditeljev, ki jim je s svojim prizadevanjem za blaginjo skupnosti uspelo tudi izven Slovenije. Svoje razvojne poti so izjemno iskreno in odprto podelili evropska komisarka Violeta Bulc, predsednik UEFA Aleksander Čeferin, dva menedžerja leta Andrej Božič in Janez Škrabec, nagrajenka za življenjsko delo v menedžmentu Jožica Rejec, podpredsednica AmCham Europe Ajša Vodnik, predsednica evropske platforme za krožno gospodarstvo Ladeja Godina Košir, zmagovalec prve generacije AmCham Top Potentials Tomaž Lanišek, tehnološki podjetnik Jure Knez, Ladeja Godina Košir, trener vladne košarkarske ekipe Franc Matjaž Zupančič – Tičo in kreatorka voditeljstva Ksenija Špiler Božič.

 

Naslovnica knjige AEIOU VODITELJSTVA.

 

Knjigi je priloženo tudi posebno darilo: zvočni zapis, ki ga je posebej za podporo vsebine knjige ustvarila Tjaša Cepuš, ter bralcu pomaga razširiti in poglobiti razumevanje petih dimenzij voditeljstva AEIOU.

 

2. Kako je nastala ideja/ kje se je pokazala potreba po še eni knjigo o vodenju?

Ideja o novi knjigi se je porodila iz lastnih izkušenj, kako lahko z lahkotnostjo, usklajenostjo s tokom, dosežeš boljše rezultate, in iz opazovanja nekaterih prebojev drugih ljudi, ki so začeli delovati drugače, vključevati vse potenciale in stremeti k blaginji za vse. Predvsem pa je k nastajanju knjige prispevalo opažanje nemoči tistih, ki se pri vodenju oklepajo še starih vzorcev in imajo pri doseganju rezultatov seveda čedalje več težav. Želela sem, da je knjiga kažipot za osebni razvoj in razvoj organizacij, pa tudi spodbuda za uvajanje novih pristopov v načinu razmišljanja in delovanja.

 

3. Kaj je glavno sporočilo knjige, ki bi ga moral razumeti vsak voditelj?

Spoštovanje in udejanjanje vseh pet dimenzij sodobnega voditeljstva mora postati nova normala. To je potrebno, če želimo svojim zanamcem omogočiti dostojno življenje na tem planetu. Ozaveščeni voditelji, ki na svet gledajo celostno in srčno, svojo vlogo dojemajo širše in se zavedajo, da s svojimi odločitvami neposredno vplivajo na kakovost življenja številnih ljudi. Takšno dojemanje močno presega ozko razumevanje odgovornosti le za materialni del organizacije, za rezultat v izkazu uspeha in bilanci stanja. Ozaveščeni voditelji se zavedajo odgovornosti tudi za čustveni in duhovni razvoj zaposlenih, kar pomeni, da so ljudje zdravi, vitalni in da vidijo smisel v svojem delu. Organizacij ne vodijo samo kot posel, temveč jih razumejo kot platformo za uresničevanje svojega poslanstva in poslanstva sodelavcev ter tako prispevajo k blaginji skupnosti.

 

4. Misel ali dve knjigi na pot, ki so ti jo dali prvi bralci – ti izberi koga, ki ga želiš izpostaviti.

»Sonjina knjiga je pomemben člen pri ustvarjanju sodobnega voditelja, ki bo pripravljen na vodenje organizacije v okviru vseh pomembnih dimenzij, da bo jutrišnji svet za naše otroke vsaj takšen, kot smo ga dobili mi, ali pa mogoče še boljši. Ponosen sem, da je Sonji uspelo nadgraditi svoj knjižni prvenec z biserom AEIOU, v katerem nas sistematično popelje na pot učeče se in tudi korakoma misleče družbe s prakso znanih Slovencev, kar nam kot državi daje ustrezno pozicijo v svetovni literaturi na tem področju in nam približa voditeljstvo na neameriški način,« je o knjigi zapisal Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Mladi manager 2012 in Manager leta 2018.

Avtorica knjige Sonja Klopčič.

 

 

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto