PREVERJENO! 5 tablet za blaženje simptomov

Mar 19, 2020
2 min branje

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Vodenje zaposlenih v času corona virusa
Vodenje v kriznih razmerah

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Natančno prebrati navodila! Primerno za vodje z nekaj izkušnjami in željo po razvoju. Ni za tiste, ki že zdavnaj vse vedo. Uporabo odsvetujemo na prazno glavo in poln želodec.
Nasvet za vodenje

1. V kriznih razmerah bo vsak sodelavec razmišljal in reagiral drugače, na njemu lasten način. To je posledica njegovega individualnega doživljanja vodje, sodelavcev in kolektiva v običajnem delovnem vsakdanu. Velik del tega doživljanja je nezavedno pogojen.

2. Učinkovit bo torej individualni, osebni pristop z upoštevanjem sodelavčevega čustvovanja. Npr.: kdor deluje tiho in mirno je morda v sebi zelo vznemirjen. Ali – kdor dela cirkus in moti druge, s tem sprošča lastno napetost. Vzamite si čas drug za drugega, za pogovor, za empatično doživljanje sodelavcev. Kdaj, če ne sedaj, ko se je vrtiljak nehal divje vrteti?

V sebi najdite motivacijo

3. V sebi najdite motivacijo, energijo, pričnite z načrtovanjem novega razvojnega obdobja, ki bo prišlo v nekaj tednih. Prenesite vsaj del tega na sodelavce, ki se bodo počutili vključeni, koristni, potrebni. Sedaj je enkratna priložnost, da se povežete. Ne bo jih več veliko.

Ne tajite pomislekov

4. Vaših pomislekov in dilem ni potrebno po vsej sili tajiti pred sodelavci. Nikar pa jih ne potencirajte in ne jadikujte, saj se s tem postavljate v lažno žarišče izjemne pomembnosti ali odgovornosti. Prvi in najmočnejši učinek bo namreč zmedenost in padec motivacije vaše ekipe in posameznikov.

Ne varčujte s humorjem

5. Povsem upravičeno lahko pričakujete nekaj dobre volje in elana tudi v obratni smeri – da vam sodelavci pomagajo napolniti še vaše psihofizične akumulatorje. Vendar boste morali začetno energijo vložiti sami. Ne varčujte s humorjem in veliko pijte (vodo in vse napitke brez dodanega sladkorja, ostalo po izbiri in počutju ;-))

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto