Svetilnik pomaga v temi in megli!

Mar 17, 2020
< 1 min branje

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Svetilnik pomaga v temi in megli!
Vodja, čas je za motivacijo

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Če ste vodja, direktor oziroma menedžer, ste zagotovo že slišali ali prebrali frazo, da bodite svetilnik vašim sodelavcem. Ste kdaj pomislili na bistveno sporočilo, ki ga vsebuje ta izrek?

V naslednjih dneh in tednih imamo vsi priložnost, da damo resnično vsebino tem besedam. Svetilnik velike ladje in majhne barke potrebujejo v temi in megli. V okoliščinah, kjer se same težko znajdejo, kar jim sicer uspeva ob dobri vidljivosti.

Podobno je z vodenjem. Resnična integriteta, osebnostna zrelost in empatične kapacitete vodij se pokažejo v kriznih situacijah. Recimo takšnih, kot smo jim priča v tem trenutku. V okoliščinah, kjer nanje nimamo večjega vpliva. Lahko pa pomirite sodelavce, pokažite, da jim zaupate in jim omogočite delo od doma, če to dopušča vaša dejavnost. Noben poslovni partner, stranka, klient v naslednjih tednih ne pričakuje običajne interakcije in poslovanja, saj jih tudi sam najverjetneje ne zmore nuditi v polni meri.

Osredotočimo se na »tukaj in zdaj« in poskušajmo v trenutni situaciji izvleči najbolje iz sebe in kolegov.

Igor Ambrožič

Razmišljanja »kaj bo, če bo, ko bo…« prestavimo za teden ali dva in bodimo v rednem stiku s pomočjo digitalne tehnologije, ki bo odigrala ključno komunikacijsko in informacijsko vlogo, da se svet res ne bo ustavil.

Če ste vodja, nikoli lastnih stisk in dilem ne prenašajte na sodelavce, čeprav je jasno, da vas zelo skrbi poslovanje in rezultati vašega podjetja in vaše kolegice in kolegi to zelo dobro vedo.

Čas je za motivacijo, pomirjanje ter razumevanje, da nekateri ljudje na stresne momente reagirajo z bojem, drugi pa spet z begom.
Dajte jim zagon, upanje in vse skupaj zabelite s kančkom humorja. Deluje, preverjeno!

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto