Vodja ustavi se, da boš hitrejši

Apr 15, 2019
3 min branje

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Revija Direktor objavlja tudi tiskane
članke, ki so dostopni našim naročnikom.

Živimo v prehitrem svetu. Vse mora biti takoj. Pogosto delujemo kar na avtopilotu, ki nas poganja dan za dnem po številnih ustaljenih tirnicah. Posledica so utečeni vzorci, ustaljene navade in preobremenjeni možgani. In kdaj imamo ali bolje rečeno, kdaj si vzamemo čas za premišljevanje ali vsaj razmislek? Ker najboljše pri vsem tem je, da sploh ne potrebujemo veliko časa za vidno spremembo, kar potrebujemo, pa je stalnost pri tem početju. Vsak dan se moramo vsaj za trenutek ustaviti, da lahko v naslednjem hipu stopimo hitreje naprej.

Odgovornost je seveda dvostranska. V prvi vrsti odgovornost za nas same in takoj za tem za vse, ki jih vodimo. Zakaj najprej za nas? Ker bomo zelo težko usmerjali druge, če nam najprej to spodleti pri sebi. Začnimo torej od znotraj navzven, pri sebi, da nam bodo sodelavci lahko sledili.

 

Vsakodnevna rutina

Začnimo kar z jutranjo kavo, listom papirja in hitrim razmislekom – kaj so moje prioritete dneva? In dan zaključimo s ponovnim razmislekom – kaj sem danes naredil, kar je delovalo, in s tem bom jutri nadaljeval. Naj postane rutina. Brez skrbi, še vedno bo dovolj hitrih sprememb in nepredvidljivih situacij, tako nam bo hitra rutina zgolj v oporo in varnost pri drugih izzivih.

 

Zavzetost in pozitivna naravnanost sta nalezljivi

Lahko bi nadaljevali, da deluje tudi v obratno smer. Ampak ostanimo v smeri, ki spodbuja, podpira in motivira. Vsaka naloga je opravljena veliko hitreje in z večjim zagonom, če si je ne zamislimo kot oviro, ampak jo sprejmemo kot nekaj, kar je pač treba opraviti kot del vsakodnevnega posla. Deluje tudi na sodelavce. Dan ni enak dnevu, tudi naše počutje ne in naloge, ki nas čakajo, zahtevajo od nas včasih mejne napore, ampak vse se začne s pozitivnim razmislekom, ki mu botrujeta proaktivnost in korak naprej.

 

Proaktivnost bomo dosegli z vprašanji

Manj pridigajmo in več sprašujmo. Seveda velikokrat vemo, kaj in kako morajo sodelavci narediti, a so vprašanja veliko močnejše orodje. Ko dobimo odgovor posameznika na vprašanje, kako bi lahko, kaj predlaga, kako pa on misli …, in še bi lahko naštevali, pravzaprav že nastavlja temelj, na katerem bo gradil svojo proaktivnost. Zavzetost in pripravljenost bosta v tem primeru veliko večji, saj je pravzaprav sam predlagal, kako in kaj je sploh mogoče.

 

Trenirajmo redno, trenirajmo vedno

Tako naše fizično kot naše duhovno ravnovesje potrebujeta nenehni trening. Tako, kot poskrbimo za dobro telesno pripravljenost, dejavnost, počutje, potrebujemo tudi nenehen mentalni trening, razvoj, pomirjanje s samim seboj in krepitev samega sebe od znotraj navzven. Tako ostanemo vitalni psihično in fizično, kar nas podpira pri doseganju rezultatov in seveda osebnem razvoju in rasti. Je za to potrebno veliko časa? Sploh ne, samo odločitev. Prebrati kratek članek, poglavje v knjigi, poslušati kratek video ali avdio zapis, deliti mnenje z drugimi strokovnjaki, sodelavci, poslovnimi partnerji, govoriti z mentorjem, coachem, konzultantom …, ni treba veliko, je pa bistven korak, vsak dan, korak za korakom.

 

Izkoristite priložnost, da lahko delate s coachem

Pravi coach je kot globok pogled v ogledalo, pri čemer lahko opazite jasno sliko, številne nianse in še tisto, kar se dogaja za in ob vas. Ne čakajte iz seanse v seanso, izkoristite vsako minuto zase in za svoj razvoj. Veliko razmišljajte in sprašujte, govorite o svojih občutkih in razmislekih in predvsem bodite miselno prisotni, ali kot rečemo, z glavo pri stvari. Ker uspeh, ki ga pri coachingu dosežemo, je naš in vsa čarobnost v nas, a tudi trdo delo v naših rokah. Čas kar prehitro teče in vsaka seansa je natančno časovno odmerjena. Zato ne zamudimo priložnosti za jasnejšo sliko o sebi. Da boste res odnesli kar največ, v nadaljevanju preberite pet predlogov za najboljšo izkušnjo z vašim coachem:

  1. Z glavo na mestu – bodite prisotni telesno in psihično, nič ni tako nujno tisti čas, ko se v coaching seansi posvetite sebi, zato odložite pametne telefone, ure in druge motilce pozornosti.
  2. Ohranjajte pozornost, delajte si zapiske in nenehno razmišljajte, kako vas lahko novo spoznanje o sebi podpre pri vašem vsakodnevnem delu in delovanju.
  3. Oddelajte usvojeno – coach ne bo delal namesto vas, kot tudi športni trener ne trenira namesto vas, oba delata z vami in ob vas, da vas podpreta, oddelati pa morate sami. Nimam časa, je pri tem priročen izgovor. Vedno imamo čas, če se tako odločimo in če sprejmemo odločitev, da ga nimamo dovolj, se skrivamo sami pred sabo, odlašamo in čakamo – koga, da bo naredil namesto nas? Mi edini lahko naredimo korak naprej, kaj torej še čakamo, začnimo hoditi.
  4. Povežimo se z enako mislečimi – podpora coacha, ko se enkrat ujamemo, je neprecenljiva, a za dnevno delovanje potrebujemo še razgovor, skupni razmislek z enako mislečimi ljudmi, tako bomo veliko zase naredili tudi med seansami in vsakodnevno poskrbeli za svojo rast in razvoj.
  5. Sprejmite, da je osebni razvoj proces – nič ne gre čez noč in vse zahteva svoj čas. Predstavljajte si, da bi morali nositi majico narobe obrnjeno, bi šlo? Verjetno bi, kakor hitro bi bilo mogoče, bi naredili tako kot vedno in majico obrnili v ‘pravo’ smer, kot jo nosimo iz vsakodnevne navade. Zdaj pa pomislite, kako je, ko spreminjamo navade, zatečene vzorce, ustaljeno miselnost? Drži! To zahteva čas, vztrajnost in delo.

Kaj še torej čakate? Zavihajte rokave, splača se!

DELI:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Novice Revije Direktor

Pridobite brezplačen dostop do najpomembnejših novic, poslanih na vašo e-pošto