Dogodki

5. Dnevi gradbenega prava

14. In 15. Nov 2019, Laško

5. Dnevi gradbenega prava bodo letos tradicionalno potekali v Laškem 14. in 15. novembra 2019.

5. Dnevi gradbenega prava bodo letos tradicionalno potekali v Laškem 14. in 15. novembra 2019.

Dogodek je namenjen odpiranju in reševanju najaktualnejših pravnih vprašanj na področju gradbenega prava
, in sicer tako s področja projektiranja in izvajanja gradbenih del kakor tudi nadzora. 

Na dogodku bo sodelovalo več kot 14 priznanih strokovnjakov z različnih področij gradbeništva in projektiranja ter nadzora, vsem pa je skupno, da delujejo v praksi in znajo reševati konkretna vprašanja, ki se pojavljajo v praksi. Dnevi gradbenega prava slovijo po tem, da je njihov končni cilj ta, da vprašanja ne ostajajo neodgovorjena, temveč da se na njih trejo tudi najtežji pravni orehi. Za razliko od drugih podobnih dogodkov predavatelji svoje prispevke resnično namenijo udeležencem in jih prilagodijo njihovim potrebam in dilemam, zaradi česar se na tem dogodku ne dogaja, da bi udeleženci po koncu odšli domov z več vprašanji in nejasnostmi, kot so na dogodek prišli. Organizator namreč omogoča udeležencem, da med vsakim predavanjem zastavljajo pisna vprašanja, po vsaki sekciji pa je najmanj pol ure časa za odgovore na vsa pisna in dodatna ustna vprašanja udeležencev. 

Vsakoletni Dnevi gradbenega prava pa so znani tudi po zanimivih in aktualnih temah, ki jih programski vodje pripravljajo tako, da vse leto spremljajo aktualno prakso in sodni odziv nanjo ter izluščijo, kateri trendi, težave in aktualna problematika v tistem letu prevladuje.

Mreženjski brunch za direktorje in managerje

22. januar 2020 ob 9:30 uri, Maribor

22. januarja 2020 bo v Mariboru potekal tradicionalni mreženski brunch za direktorje in managerje na temo medregijskega gospodarskega povezovanja.

Podjetje EVRA, revija Direktor in Poslovna Cona Tezno v sredo, 22. januarja 2020, organiziramo mreženjski brunch, ki je namenjen povezovanju direktorjev, podjetnikov in managerjev. Tema okrogle mize bo medregijsko gospodarsko povezovanje. 

Na dogodku pričakujemo 100 direktorjev, managerjev, predstavnikov vlade in županov iz celotne Slovenije. Slavnostni govorec bo tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek.

Zaključek dogodka bo ob 13. uri.

Kotizacija: 79 EUR (velja za 2 osebi)

Prijava na elektronski naslov: prijava@conatezno.si ali marketing@revija-direktor.si.

V galeriji nekaj utrinkov iz prvega tovrstnega dogodka v 2018. 

Netko dogodek

3. april 2020, Ljubljana - Klub Cankarjev dom

Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si nagrajujeta najboljše spletne strani podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki živijo na domeni .si.

Nagrada Netko je pravzaprav odličje današnjim digitalcem, ki delajo, živijo in ustvarjajo »online«. S to nagrado komunicirajo slovensko spletno identiteto, podpirajo domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter hkrati spodbujajo uporabo nacionalne domene .SI.

Letos bodo nagrado s težo – kar 4 kg Netko kipec – podelili v devetih kategorijah. Spletne strani se lahko prijavi v kategorije družbena odgovornost, javne ali nevladne organizacije, turizem, dogodki ali prosti čas, predstavitev produkta ali storitve, stran za otroke ali mladino, predstavitev podjetja ali startupa, medijska ali novičarska spletna stran, spletna trgovina ter v kategorijo izobraževalne ali znanstvene organizacije.

Prijavljene projekte bo ocenjevalo 18 strokovnih žirantov na treh področjih – vsebina, grafično oblikovanje in uporabniška izkušnja ter tehnična dovršenost spletne strani.

Nagrade najboljšim bodo podeljene na posebnem Netko dogodku, ki se bo odvil 3. aprila 2020 v Klubu Cankarjevega doma. Dogodek bo obogatil zanimiv strokovno-zabavni program. Vstop bo prost, vendar bo obvezna prijava in rezervacija brezplačnih vstopnic.

Več informacij o tekmovanju in dogodku Netko dobite na uradni spletni strani: www.netko.si

Netko
Netko
Netko
Netko

6. Dnevi prava zasebnosti

Terme Olimia Podčetrtek

Dogodek poteka 23. 4. 2020 med 9.00–17.45 ter 24. 4. 2020, 9.00–15.00

Več info na www.uradni-list.si

6. dnevi prava zasebnosti prinašajo že uveljavljene teme, pa tudi novo osvežitev, ki jo narekujejo razmere varnosti informacij po svetu.

Še vedno bodo glavni temi namenili vprašanju varstva osebnih podatkov ter, kje bomo z ZVOP-2 v trenutku same konference. V tem delu na konferenco vabijo ugledne predstavnike države, da pojasnijo, kakšne so oziroma bodo rešitve nove zakonodaje. Zbirajo pa tudi nekaj najpogostejših praktičnih primerov, kje se zaradi GDPR še vedno zatika in kako rešimo nekaj gordijskih vozlov.

Poseben poudarek bo namenjen varovanju informacij v IoT (internet stvari) in kibernetski varnosti, ki jo bodo začinili s hekanjem prav posebnega govorca. Ne bodo pa pozabili tudi marketinga, kjer se še kar prepletajo različna, pogosto napačna, tolmačenja GDPR – če bo takrat že sprejet tudi ZVOP-2, pa bodo razkrili, kaj je drugače, kot sedaj, in ponudili rešitve.

Dober vodja – boljši družinski član

September 2020, Maribor

Septembra 2020 bomo podelili Certifikate Work & Life Balance v Sloveniji.

Septembra 2020 bomo podelili Certifikate Work & Life Balance v Sloveniji.
Raziskujemo delovanje tistih, ki ste v gospodarskih krogih prepoznani kot uspešen menedžer / direktor, ki zna navdihovati, motivirati in voditi zaposlene. Kaj pa vi in vaše zasebno življenje? Se znate posvetiti sebi in družini, prijateljem in vsemu, kar vas sprošča in bogati? 

S sodelovanjem Centra za raziskovalno in strokovno psihološko dejavnost UM v podjetju EVRA zajemamo in analiziramo izkušnje slovenskih direktorjev in višjih menedžerjev na področju ravnotežja med službenim in zasebnim življenjem. 

Septembra 2020 bomo že drugič podelili certifikate sodelujočim v raziskavi Work&Life Balance, torej tistim, ki dosegajo najvišje ravnotežje med službenim in zasebnim življenjem. Certifikate podpira tudi Slovenska kadrovska zveza.

Podrobnosti dogodka bodo znane kmalu.