Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega časnika in trgovine revijadirektor.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino revijadirektor.si (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Evra d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine revijadirektor.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med revijadirektor.si in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih podjetja Evra d.o.o.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Obiskovalec – Ob vsakem obisku spletne strani revijadirektor.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke podjetje Evra d.o.o. obdeluje z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Prejemnik e-novic

Kot obiskovalec naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih ter o novih člankih na spletni strani.

Podatki, ki jih shranjujemo so: na spletnem strežniku se avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu, verzijo brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani) in elektronski naslov obiskovalca za prejemanje e-novic.

Revija Direktor se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil, jih uporabljal za namene, za katere so bili zbrani ter za lastne potrebe in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretjim osebam. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Kupec
Ob nakupu izdelka – revije ali prijavnice za dogodek – morate posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila, to so: ime in priimek, naslov prejemnika in plačnika, naziv podjetja, naslov podjetja elektronski naslov, telefonska številka. Podane podatke bo podjetje Evra uporabilo samo za obdelavo naročila.

 

Načini plačila

Način plačila je možen preko bančnega nakazila oz. po predračunu ali preko sistema PayPal. Naročilo gre v obdelavo po prejemu nakazila na račun.

Izdaja računa

Revija Direktor po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: pisarna@revija-direktor.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov: Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Podatki o podjetju

SEDEŽ PODJETJA:

EVRA, razvoj zaposlenih in založništvo, d.o.o.

Cesta k Tamu 12

2000 Maribor

Davčna številka: SI82361053

Matična številka: 3735583000

Kontakt (info, naročila, reklamacije):
pisarna@revija-direktor.si